Aceeași angajată a ”atentat” și la alocațiile copiilor, dar și la ajutoarele sociale ale oamenilor. Localnicii susțin că poștărița ar fi împrumutat și alte sume de bani, promițând oamenilor care în câteva zile va înapoia banii. Suma dispărută ar fi de peste 250.000 de lei.

Informațiile nu au fost confirmate oficial însă administrația publică locală din Oncești a recunoscut indirect că așa este prin postarea a două anunțuri în care chemau oamenii să își ridice banii de la 3 angajați ai Poștei Române veniți special din Baia Mare pentru a-i împărți.

Poliția nu a fost încă sesizată despre această situație.

„Este adevarat, la Oncesti avem o agenta care ne-a prejudiciat cu 258.000 lei. Prima reclamatie am primit-o pe 22 iulie, moment in care am inceput cercetarile interne. Intre timp, noi am achitat clientilor nostri toate pensiile si alocatiile, urmand se ne recuperam prejudiciul de la doamna. Se va finaliza cercetarea in zilele urmatoare si vom face si o plangere penala. De mentionat, de asemenea, ca pana la incheierea cercetarii, doamna nu mai distribuie pensii, alocatii. De luni, atunci cand incepe distribuitia pensiilor pentru luna in curs, preiau colegii de la sighet si vor achita ei. Doamna deja a adus inapoi 35.000 lei” a declarat în exclusivitate pentru www.vasiledale.ro Claudia Bibire, purtător de cuvănt Poșta Română.

Mai trebuie spus că jurnaliștii noștri au discutat si cu diriginta Poștei din Sighetu Marmației, la care este arondată poșta din Oncești, dar nu ne-a putut oferi informații, rugându-se să luăm legătura cu sucursala din Baia Mare. Am încercat să luăm legătura cu poștărița respectivă dar spunând că nu poate vorbi ne-a închis telefonul.

Ce spune IPJ Maramureș

Joi, 28 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare prevăzută și pedepsită de art. 295 Cod Penal.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 48 de ani din Oncești, și-ar fi însușit în cursul anului 2022 sume de bani reprezentând pensii și alocații de la mai multe persoane de pe raza comunei Oncești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet