Relația lor nefirească a stârnit revolta localnicilor, care au fost la un pas să îi linșeze. Atât tatăl, cât și fiica au fost trimiși în judecată și condamnați recent pentru incest, informează libertatea.ro

De unde a început totul

În iunie 1999 o fetiță era abandonată în maternitatea din Negrești-Oaș, Satu Mare, la scurt timp după naștere, mama invocând că nu are cu ce să o crească. A fost preluată de autoritățile pentru protecția copilului, iar un an mai târziu, fata a fost adoptată de o familie din oraș, care a crescut-o și îngrijit-o timp de 18 ani.

La câteva luni după majorat, în octombrie 2017, tânăra a găsit în locuința familiei adoptive un document din care reieșea că mama sa este o altă persoană. Atunci, s-a decis să își caute părinții biologici. Din documentul găsit în casa părinților adoptivi a aflat numele mamei și localitatea în care aceasta își avea domiciliu.

Potrivit libertatea.ro, pe 25 octombrie 2017, a urcat într-un microbuz și a plecat spre localitatea Pișcolt din Satu Mare, unde și-a întâlnit părinții naturali. După această primă întâlnire, fiica a început să își viziteze des părinții naturali și să-i contacteze telefonic. La câteva luni distanță, pe 26 ianuarie 2018, tânăra i-a anunțat că nu vrea să mai locuiască la familia adoptivă, pentru că nu se mai înțelege cu mama, și nici să mai meargă la școală. Le-a spus că vrea să se multe definitiv la ei. Cum părinții au fost de acord, în aceeași zi a plecat cu un autocar din Negrești Oaș către satul Pișcolt.

Încă din prima seară, în timpul nopții mama a auzit zgomote suspecte, iar dimineață când l-a întrebat pe soț ce s-a întâmplat, acesta i-a răspuns senin că el s-a îndrăgostit de fiica lui și au întreținut relații sexuale, fata fiind și ea îndrăgostită de el. Cei doi au anunțat-o pe femeie că sunt deciși să trăiască împreună tot restul vieții. Timp de zece zile, tatăl și fiica au dormit împreună și au întreținut relații sexuale, ignorând-o pe femeia care le-a cerut să plece din casă.

Protest cu zeci de persoane

Indignată de relația soțului cu fiica, femeia și-a anunțat rudele. Însă și în fața acestora, cei doi și-au asumat relația, spunând că s-au îndrăgostit și vor să rămână împreună. Vestea că tatăl și fiica au început să aibă o relație de cuplu s-a răspândit printre oamenii din Pișcolt.

Pe 4 februarie 2018, câteva zeci de localnici s-au adunat în fața porții familiei care își regăsise fiica abandonată în urmă cu 18 ani și, revoltate de cele întâmplate, au fost la un pas să îi linșeze pe cei doi. Speriată că tatălui i s-ar putea întâmpla ceva, fiica a sunat la 112 cerând ajutorul polițiștilor pentru aplanarea scandalului.

Ajunși la fața locului, polițiștii au aflat despre nemulțumirea sătenilor față de relația incestuoasă. Astfel, cei conduși la poliție au fost chiar tatăl și fiica sa, conform libertatea.ro.

Condamnați de judecători

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei au dispus, în iulie 2019, trimiterea în judecată a celor doi fugari sub acuzația de incest. Judecătoria Carei a decis pe 19 iunie 2020 achitarea atât a tatălui (43 ani), cât și a fiicei (18 ani) pe motiv că nu există o probă ADN care să dovedească gradul de rudenie.

Decizia de achitare a fost contestată de procurori, astfel că dosarul a fost înaintat Curții de Apel Oradea. În cursul judecării apelului, instanța a dispus efectuarea unei expertize ADN, ale cărei rezultate au confirmat că bărbatul este tatăl biologic al fetei. Având această probă, instanța de apel a dispus condamnarea celor doi pentru incest. Astfel, judecătorii au dispus condamnarea bărbatului la un an și 6 luni închisoare cu executare, chiar dacă acesta a fost judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaștere a acuzațiilor. Curtea a invocat că prin comiterea infracțiunii de incest „au fost încălcate relațiile sociale privitoare la viața sexuală ce trebuie să se desfășoare în condiții care nu afectează calitățile biologice și morale ale existenței umane”.

Fiica bărbatului a fost condamnată la o pedeapsă de 8 luni cu suspendare. Sentința pronunțată pe 4 noiembrie de Curtea de Apel Oradea este definitivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și