Potrivit acestora, inculpatul face parte dintr-o reţea, iar la domiciliul acestuia şi la alte adrese au fost efectuate percheziţii în cadrul acestei anchete.

Alături de polițistul de la Ordine Publică Brașov au fost reținuți alți 6-7 traficanți. În casa polițistului Bertea Remus ar fi fost găsită o cantitate de canabis. Acesta ar fi fost dealer și intermediar pentru diverse tranzacții cu droguri.

După ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la implicarea în posibile activităţi infracţionale a unui poliţist braşovean, IPJ Braşov a transmis că cel în cauză a fost destituit din funcţie şi nu mai deţine, în prezent, calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului.

"De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei şi Statutului Poliţistului. Totodată, acordăm şi am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală în derularea anchetelor penale", arată IPJ Brașov.

Pe de altă parte, Sindicatul Europol susţine că inculpatul ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de poliţist.

”Unii ”colegi” au intrat în Poliţie crezând că pot beneficia de cea mai bună "acoperire" pentru activităţile ilegale pe care le desfăşoară. Tânărul din imagine, încă poliţist, a fost prins azi dimineaţă, printre blocurile dintr-un cartier din Braşov, în uniformă de poliţie, în timp ce vindea cocaină unui "client" mai special. Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 gr de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piaţă este de 5.000 euro. Cercetările sunt în derulare în continuare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Oare inspectorul şef al IPJ Braşov, chestorul Flucuş, în afară de semnarea mapelor, ce păzeşte?!", se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și