Cazul a fost făcut public de cei de la Asociația Free Life. Câinele, care trăia din mila oamenilor, dar era sterilizat, a fost victima pocnitorilor. Potrivit ONG-ului, patrupedul a fost rănit după ce o petardă i-a explodat în gură. Patrupedul se afla în stare gravă când a fost transportat de urgență la veterinar și supus unei complexe intervenții chirurgicale.

ONG-ul a atras atenția în mod repetat asupra cazurilor de cruzime împotriva animalelor. La începutul lunii, un alt câine a fost găsit la marginea orașului, ucis prin înjunghiere.

Pe masa parlamentarilor se află un proiect de lege care majorează pedepsele pentru cei care torturează animalele.

Mai multe ONG-uri, dar și medici plasticieni au solicitat interzicerea petardelor după zecile de incidente care sunt înregistrate la final de an. Și la Satu Mare, o persoană a rămas fără mai multe degete, după ce o petardă i-a explodat în mână.

Cele mai multe victime ale petardelor sunt copiii și animalele de companie. În plus, studiile au arătat că zgomotul făcut de petarde crește nivelul de stres al bebelușilor și al animalelor de companie.

Și sătmărenii s-au plâns de comportamentul iresponsabil al unor concetățeni care aruncă petardele în apropierea blocurilor, în tomberoane, pe mașini. Chiar dacă legea prevede foarte clar unde și când pot fi utilizate pocnitorile, aceasta nu este respectată, iar cazurile în care persoanele sunt sancționate sunt rarisime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și