De la moartea acestuia și până în prezent ancheta și-a urmat cursul firesc, cu audieri de martori, cu teste la poligraf, ancheta fiind în plină desfășurare.

Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, a declarat, pentru “Axanews.ro”, că în cursul săptămânii viitoare sunt așteptate să apară rezultatele expertizei ADN, după care vor putea fi făcute toate celelalte expertize, începând cu cea balistică. Practic, experții caută urme de ADN pe arma cu care se presupune că a fost ucis pădurarul maramureșean.

“Arma a fost trimisă direct către experți, iar în momentul când arma va fi restituită vom putea face expertiza balistică. Termenul fixat de noi este data de 17 noiembrie, dar nu știm sigur dacă va fi respectat. Astfel de analize nu se fac decât în două locuri, ambele din București și acolo vin din toată țara. Sperăm să obținem rezultatele la data cerută. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Noi în tot acest timp am făcut audieri în acest caz, teste poligraf, detectorul de minciuni, dar așteptăm rezultatele de la expertizele medico-legale, balistice, traseologică și medico-chimică.

Căutăm să vedem dacă mai găsim martori, am ridicat înscrisuri de la locul de muncă al victimei, am verificat locurile de unde se presupune că au fost tăiate lemnele. Datele ne conduc către ipoteza că s-a tăiat în două zile. Ce s-a găsit în seara aceea sunt lemne taiate la un metru, cu grosime între șase și 12 cm, lemne de foc uscate. Un lucru vă spun sigur și anume tragedia aceasta o vom lămuri până la urmă”, a explicat Bogdan Gabor, pentru “Axanews.ro”.

Vă reamintim că în acest caz anchetatorii iau în calcul trei variante și anume omor, ucidere din culpă sau autoaccidentare. Bogdan Gabor a mai subliniat încă o dată că în acest caz nu se poate vorbi de mafia lemnului dată fiind cantitatea mică de lemn confiscată. Și anume puțin peste doi mc, conform informațiilor primite de la Direcția Silvică Maramureș.

În plus, familia pădurarului ucis se teme de o eventuală răzbunare a celor care au fost în acea noapte cu Liviu Pop, dat fiindcă aceștia și acum sunt în libertate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și