Precizarea lui Ciolacu a venit la scurt timp după ce ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat într-o conferință de presă că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să se efectueze test antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise.

Marcel Ciolacu vrea nu doar testare anti-drog în școli sau ”confiscarea mașinii celui prins drogat la volan”, ci și ”un efort masiv de destructurare” a rețelelor de trafic cu droguri.

”Măsurile de combatere a consumului de droguri, anunțate ieri de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente! Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri.

Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!

Cred că Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință. Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi!” - a transmis premierul pe rețeaua de socializare.

Declarațiile ministrului de Interne și ale premierului au fost făcute în contextul tragediei care a avut loc în localitatea 2 Mai, unde un șofer de 19 ani a ucis cu mașina doi tineri, după ce s-a urcat la volan sub influența drogurilor.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat, că accidentul din 2 Mai putea fi evitat 100 % și că ”a fost o serie de erori impardonabile”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și