Inițiativa cetățeanscă a fost respinsă de judecătorii CCR pe motiv că nu au strâns suficiente semnături pentru inițiative cetățenești de modificare a legislației. Mai exact, judeăctorii constituționali spun că nu au fost strânse cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin un sfert din județele țării. Din acestea trebuiau strânse cel puțin 5.000 de semnături, condiție care din nou nu a fost îndeplinită.

Inițiativa cetățenească depusă de grupul parlamentar USR prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Aceasta, în condițiile în care în 2011 a fost modificată legislația, astfel încât alegerile locale să aibă doar un tur de scrutin.

În ultimul an, partidele de opoziție – USR, PNL, PMP și Pro România au spus în repretate rânduri că doresc să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

Același punct de vedere l-a avut și ALDE, partenerul de guvernare al PSD, ceea ce a creat tensiuni în interiorul coaliției de guvernare.

UDMR nu și-a exprimat public punctul de vedere pe acest subiect, dar în cadrul unei comisii de specialitate, la dezbaterea unui proiect de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi, în urmă cu două luni, au votat pentru un raport negativ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet