1. Legumele. Morcovi, roșii, varză. Mai ales legumele de culoarea verde: salată, broccoli, pătrunjel... Toate acestea sunt surse de betacaroten, o substanță antioxidantă (neutralizează radicalii liberi) care accelerează producția de melanină și potențează astfel bronzarea.

2. Pâinea și cerealele integrale. Produsele integrale au un avantaj față de cele din grâu alb sau rafinat din care a a fost înlăturată coaja care este o sursă de vitamine și minerale. Cerealele integrale sunt o sursă de vitamină B care hidratează pielea din interior și o ajută să se bronzeze.

3. Apa. Trebuie să se bea cât mai multă apă. La orice oră. Potrivit expertei, în timpul verii pielea cere cu disperare să fie hidratată interior și exterior. Pe lângă apă trebuie să se consume și multe fructe bogate în apă precum pepeni roșii sau galbeni, pere sau portocale.

4. Sucuri naturale de fructe. Sunt bogate în vitamine și minerale. Fructe precum lămâia, portocala, papaya, kiwi, sau fructele roșii contribuie la protejarea fibrelor de colagen și la menținerea elasticității pielii împotriva radiațiilor solare, asigură Josefina Royo.

5. Peștele. Majoritatea alimentelor provenite din mare sunt bogate în Omega 3, un puternic reparator al țesuturilor care hidratează pielea în profunzime și îi redă elasticitatea, fapt ce contribuie la o bronzare uniformă. Pe timp de vară experții recomandă să se consume ton, somon, scrumbie, hamsii, calcan, pește spadă și biban.

6. Fructe uscate. Fistic, alune, nuci, semințe de floarea soarelui sau de dovleac. Au un conținut bogat în vitamină B ce conferă elasticitate pielii. Potrivit dr. Josefina Royo, este bine ca aceste alimente să fie consumate împreună cu salate sau iaurturi degresate.

7. Proteine. Sunt regeneratoare excelente ale țesuturilor și au un aport mare de nutrieți. De aceea experții recomandă să nu fie evitate. Trebuie alese cele mai bune, care au un conținut înalt de aminoacizi: carne roșie, pește și ouă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!