"Apelul nostru ca cetățenii care doresc să-și exprime dreptul de vot să vină cât mai dimineață la secțiile de votare a fost, într-adevăr, urmat. La ora actuală avem deja un număr important de oameni care așteaptă iar procesul de votare merge foarte bine. Am văzut și pe rețelele de socializare aprecieri în marea lor majoritate în legătură cu modul exemplar în care funcționează măsurile de fluidizare a alegătorilor și în același timp cu păstrarea tuturor condițiilor legale pentru ca votul să se desfășoare în cele mai bune condiții. (...) Funcționarea cu noile măsuri este ireproșabilă", le-a declarat Meleșcanu jurnaliștilor.

În opinia sa, la Paris vor putea vota în jur de 10.000 de persoane, date fiind măsurile de organizare luate de MAE după primul tur de scrutin.

"Din calculele pe care le-am făcut rezultă că, în mod normal, cu această organizare, cu toate măsurile, ar putea să voteze toți cei care se prezintă la vot. Dacă în 2009, cu cinci ștampile au votat la Paris într-o singură secție de votare 3.800 de oameni, astăzi, prin măsurile organizatorice care s-au luat — două secții de votare, 14 ștampile, comisiile sunt complete — ar trebui să ne ducem undeva până pe la 10.000 de oameni fără niciun fel de probleme", a susținut șeful diplomației române.

El a mai spus că în ultimele două zile a avut loc o operațiune "foarte serioasă" de completare a birourilor secțiilor de votare din străinătate.

Citește și