Mai întâi, iată un ghid rapid pentru codurile de îmbrăcăminte și ce înseamnă pentru el și pentru ea:

CasualCasualul este practic un cod non-vestimentar și înseamnă că puteți purta haine confortabile.

Pentru el: Tricou, blugi și adidași sunt potriviți. Puteți, de asemenea, să optați pentru un tricou polo sau henley.

Pentru ea: Blugii dvs. preferați! Puteți opta pentru un tricou confortabil sau puteți eleva ținuta puțin cu un top elegant, bijuterii sau chiar un blazer. În funcție de natura evenimentului, încălțămintea dvs. poate varia în siguranță de la adidași la tocuri și cizme.

Business CasualBusiness Casual este ceea ce mulți oameni ar purta de obicei la birou.

Pentru el: Purtați o pereche de pantaloni kaki asociați cu un tricou polo sau altă cămașă cu guler. Evitați cutele; călcați-vă cămașa și pantalonii.

Pentru ea: Pantaloni eleganți cu un top la modă. O fustă casual este, de asemenea, o opțiune. Simțiți-vă liberă să vă elevați ținuta cu tocuri, bijuterii și / sau accesorii, dacă doriți.

Smart CasualSmart Casual (sau casual elegant) este practic o combinație de coduri vestimentare casual, business casual și business, unde le puteți combina într-un ansamblu „smart”.

Pentru el: Aceasta este oportunitatea ta de a împerechea denimul cu o jachetă sport. Pantaloni eleganți, veste și cravate sunt alte opțiuni excelente. Sfat: dacă optați pentru blugi, denimul dvs. ar trebui să arate oarecum elegant, fără uzură sau găuri.

Pentru ea: Este cel mai sigur să purtați pantaloni sau cu o fustă, deși ați putea purta și o pereche drăguță de blugi întunecați, cu un top cu guler.

Business / InformalȚinuta informală poate fi un nume greșit, întrucât necesită un pic de formalitate (nu trebuie confundată cu ținuta casual). Îmbrăcămintea de afaceri și informală este mai sofisticată decât Smart Casual, semnalând adesea necesitatea de costume, cravate și rochii.

Pentru el: Purtați un costum cu cravată. De asemenea, puteți opta pentru pantaloni cu jachetă sport și cravată.

Pentru ea: Poartă un costum sau o rochie office cu tocuri (înalte sau joase).

Semi-formalÎmbrăcămintea semi-formală este mai elegantă decât îmbrăcămintea business.

Pentru el: Purtați un costum întunecat cu cravată lungă. Sfat: Cu cât este mai formal codul vestimentar, cu atât mai puțină expresie vă este permisă în stabilirea opțiunilor de îmbrăcăminte; acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați.

Pentru ea: Acesta este momentul perfect pentru a purta acea rochie neagră. Majoritatea femeilor vor purta o rochie scurtă de seară elegantă, deși este posibil să optați și pentru îmbrăcăminte elegantă. Doamnele trebuie să evite rochiile și fustele foarte scurte, care sunt mai mici de 2 cm deasupra genunchiului.

Formală / Cravată neagră / Cravată neagră opționalăEvenimentele formale sunt printre cele mai fanteziste dintre toate codurile vestimentare și probabil că veți fi înconjurat de o mulțime plină de smochinguri și rochii până la podea.

Pentru el: Purtați un smoching cu vesta / cummerbund, butoni etc. Pentru Cravată neagră opțională, puteți opta și pentru a purta un costum negru cu cămașă albă și cravată conservatoare.

Pentru ea: Purtați o rochie de seară lungă, până la podea. O rochie foarte elegantă, care nu are lungimea podelei, poate fi, de asemenea, potrivită.

Dacă ați primit o invitație care menționează „îmbrăcăminte formală” sau „îmbrăcăminte de seară” sub codul vestimentar, gândiți-vă la eleganță și rafinament cu o notă de farmec. Îmbrăcămintea de seară implică, în general, cravată albă sau neagră și costume pentru bărbați și rochii formale, rochii de cocktail sau rochii de seară pentru femei. Este cea mai plină de farmec și formală dintre ocazii și, din această cauză, poate fi dificil să vă planificați o ținută.

Îmbrăcămintea de seară poate fi purtată la evenimentele care necesită o cină sau un bal de caritate, astfel încât alegerea rochiei ar trebui să reflecte nivelul de formalitate al evenimentului. Găsirea rochiei formale potrivite pentru o ocazie specială, cum ar fi o nuntă, o petrecere de logodnă sau o zi de naștere necesită un pic de cercetare și poate o asistență din partea comercianților cu amănuntul formali, cum ar fi Nissa, sau a unei companii de închiriere de rochii, care vă pot ajuta să găsiți îmbrăcămintea perfectă de seară pentru a vi se potrivi și a evenimentului formal la care participați și pentru a vă asigura că ținuta dvs. respectă codul vestimentar de îmbrăcăminte de seară.

Pentru mai mult ajutor cu privire la „decodarea codului vestimentar”, acest articol este o referință utilă! Următoarele sfaturi pentru stilul de îmbrăcăminte de seară ar trebui luate în considerare atunci când vă pregătiți pentru viitorul dvs. eveniment formal:

Apelați la luxLuați în considerare o rochie care variază de la lungimea genunchiului la lungimea completă. Alegerea tivului mai lung păstrează un pic de intrigă și rafinament. Căutați țesături în culori bogate, precum rochiile de seară elegante din catifea Nissa. Nuanțele mai întunecate au un aspect mai formal decât nuanțele mai deschise; așa că încercați un burgundy profund, verde smarald sau bleumarin ca o alternativă mai interesantă la negru clasic. Căutați textură și strălucire, pentru o alegere mai modernă și optați pentru siluete măgulitoare, cum ar fi o rochie Nissa cu siluetă de sirenă.

Adăugați accesoriiElevați-vă îmbrăcămintea de seară selectând accesorii formale pentru a vă completa ținuta. O pereche de cercei Nissa în stil candelabru sunt superbi pentru o seară formală sau un clutch din satin poate fi atât practic, cât și elegant, păstrând în același timp codul vestimentar formal. Optați pentru o brățară sau un inel cu elemente din cristal. Dacă ținuta sau rochia dvs. este de o culoare solidă, încercați să vă jucați cu o poșetă sau un clutch cu imprimeu, pentru a adăuga un pic de textură ținutei dvs.

Consultați un stilistPentru majoritatea dintre noi, perspectiva alegerii unei ținute pentru o ocazie formală care specifică un anumit cod vestimentar poate fi descurajantă. Există atât de multe coduri de îmbrăcăminte diferite și multe dintre ele par să se amestece unul cu celălalt. Apelarea la un stilist vă va asigura că primiți sfaturi de la cineva care este apt să îmbrace clienții pentru toate aceste ocazii și coduri vestimentare diferite. Dacă ați fost invitat la un eveniment care specifică „îmbrăcăminte de seară” sau „rochie formală”, consultați un stilist și rezervați o sesiune de styling.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și