În Franța, temperaturile vor atinge și 40 de grade Celsius, iar incediile de vegetație se înmulțesc în Grecia.

Europa lovită de temperaturi record, secete și incendii
Nici restul țărilor nu stau mai bine la acest capitol. Coduri portocalii de caniculă sunt în vigoare în Marea Britanie, Spania și Belgia, iar seceta își face apariția și este resimțită de către fermieri.

Pădurile sunt în flăcări atât în Franța, cât și în Grecia sau Portugalia. În Republica Elenă, pe insula Thassos, câțiva români au trecut prin clipe de groază din cauza unui incendiu.

Franța este la al patrulea val de caniculă din această vară
Codul portocaliu este în vigoare în vestul țării, iar consumul de apă a fost restricționat în câteva localități.

Peste 57.200 de hectare au fost cuprinse de flăcări până în prezent în Franța în acest an, de aproape șase ori mai mult decât media anuală pentru perioada 2006-2021, conform datelor furnizate de Sistemul european de informații privind incendiile forestiere.

Grecia este cuprinsă de flăcări
În Thassos, pe insula luată cu asalt de români vara, câțiva turiști din țara noastră au trăit clipe de groază. Au putut observa două incendii chiar din balcoanele hotelurilor unde erau cazați.

Autoritățile au reușit să țină primul incendiu sub control, dar la al doilea, pompierii au avut mari probleme din cauza lipsei resurselor de apă. Accesul pe anumite plaje mai izolate a fost restricționat.

Marea Britanie, cea mai secetoasă lună din istorie
Potrivit datelor, regiunile englezești din estul, sud-estul și sudul Angliei s-au confruntat cu cea mai secetoasă lună iulie din istorie, în urma unui val de căldură istoric.

Centrul britanic pentru ecologie și hidrologie a avertizat că este posibil ca acest condiții de secetă să se mențină până în luna octombrie.

Temperaturi de 40 de grade în Spania
Vremea caniculară va continua și în următoarele zile în Spania și va ajunge la 35 de grade Celsius în mai toată țara, potrivit agenției meteorologice de stat spaniole AEMET.

În regiunile mediteraneene și în Insulele Baleare va fi extrem de cald în acest weekend. Temperaturile vor atinge și 40 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra și 25 de grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și