Această doamnă cochetă, născută la 5 martie și descendenta unor negustori de kimonouri din orașul d`Osaka (vest), a devenit oficial cea mai bătrână femeie din lume la vârsta de 114 ani, în februarie 2013. Ea îi succedase atunci unei alte japoneze care murise la vârsta de 115 de ani.
Luna trecută, cu ocazia împlinirii a 117 primăveri, doamna Okawa a participat la o ședință foto îmbrăcată într-un kimono roz încântător, cu o floare de aceeași culoare în păr. Mamă a trei copii și bunică de șase nepoți, ea a fost înconjurată de familie, mai ales de fiul său cel mare în vârstă de 92 de ani și de cel mai tânăr membru al familiei de 2 ani.

Cel mai bătrân bărbat din lume, Sakari Momoi, este tot un japonez, în vârstă de 112 ani. Media de viață în rândul japonezilor a depășit pentru prima dată, în 2013, limita de 80 de ani (80,21 de ani), în timp ce compatrioatele lor femei dețin locul întâi la longevitate (86,61 de ani).

Aproximativ un sfert din populația niponă este în vârstă de 65 de ani sau mai mult, o proporție care ar trebuie să atingă 40% până în 2060.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet