Temperatura aerului avea, în această dimineață, valori cuprinse intre -8 grade Celsius și -3 grade Celsius.
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naționale. Carosabilul este curat, dar umed. Nu au fost semnalate probleme în trafic cauzate de condițiile meteorologice. Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, de ceață, pe DN 18, în Pasul Prislop. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule preventiv, să folosească luminile de întâlnire și să își adapteze viteza la condițiile meteorologice și cele din trafic. S-a intervenit cu 25 de utilaje și au fost împrăștiate 201 tone de material antiderapant pentru a preveni și combate poleiul, respectiv îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe carosabil, datorită precipitațiilor căzute sub formă de ninsoare.
Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în ușoară scădere. Pe râul Ruscova, la Luhei este formată gheață la mal. La majoritatea stațiilor hidrologice a nins și există depus un strat de zăpadă. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va fi in general închisă. Pe arii extinse, mai ales în cursul serii și al nopții, va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montana înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și 0 grade Celsius, iar cele minime între -6 grade Celsius și -2 grade Celsius.
Meteorologii au actualizat prognoza pentru județul Maramureș. Vremea va rămâne rece, cu maxime de -2 grade Celsius și 0 grade Celsius. Minimele vor avea valori cuprinse între -7 grade Celsius și -3 grade. În perioada 25 și 29 decembrie, temperaturile vor crește ușor și nu vor avea valori sub -3 grade Celsius. Pe parcursul zilelor se vor înregistra maxime și de 7 grade Celsius, Spre finalul perioadei și a anului însă vremea se va răci. Probabilitate de ninsori, moderate cantitativ, este mai mare în perioada 21-23 decembrie. Estimările indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet