În plus, testarea după cinci zile de la intrarea în Cehia nu mai este obligatorie. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), măsurile au intrat în vigoare de luni.

MAE anunță că principalele modificări vizează eliminarea obligativității carantinării și a celei de-a doua testări în termen de 5 zile de la sosirea în Cehia.

Astfel, începând de luni, 24 mai, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Cehiei în următoarele condiții:

1. completării, anterior sosirii în Cehia, a Formularului Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz

2. prezentării la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte sau a unui test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecării spre Cehia

3. purtării unei măști respiratorii FFP2 sau echivalent sau o mască chirurgicală de unică folosință în afara domiciliului, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Cehia.

Totodată, persoanele care sosesc din România și tranzitează teritoriul ceh în maximum 12 ore sunt exceptate de la obligațiile completării Formularului Electronic de Localizare și prezentării rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Rămâne obligatorie purtarea unei măști respiratorii FFP2 sau echivalent în locurile publice.

MAE subliniază că, în continuare, nu sunt permise călătoriile în Cehia în scop turistic, relatează Mediafax.

Rămâne în vigoare obligativitatea studenților, elevilor și lucrătorilor de a prezenta unității de învățământ, respectiv angajatorului rezultatul negativ al unui test înainte de începerea activității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și