De asemenea, Republica Cehă a achiziţionat din China 150.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Testele vor fi destinate cu prioritate locuitorilor din 21 de localităţi din regiunea Olomouc, în estul ţării, unde s-a înregistrat cea mai intensă răspândire a coronavirusului şi au fost plasate în carantină.

Potrivit AFP, aceste teste rapide permit detectarea, cu mare probabilitate, a prezenţei virusului în 20-25 de minute, faţă de circa şase ore pentru testele normale. Testele rapide vor fi de asemenea puse la dispoziţia poliţiei, armatei şi marilor spitale. În caz de îndoieli asupra rezultatului, testele rapide pot fi urmate de teste obişnuite.

Guvernul ceh mai doreşte să cumpere din China combinezoane de protecţie şi aparate pentru respiraţie.

În Republica Cehă erau miercuri confirmate 464 de cazuri de infectare cu coronavirus. Frontierele acestei ţări au fost deja închise atât pentru străinii care vor să intre în ţară cât şi pentru cetăţenii cehi care ar dori să plece în străinătate.

Şi Polonia a anunţat miercuri că a primit din China 10.000 de teste şi materiale medicale de protecţie. Urmează să mai sosească 20.000 de măşti sanitare, 5.000 de combinezoane, mănuşi şi ochelari de protecţie, care vor fi oferite de China gratuit ca gest de solidaritate, potrivit MAE polonez.

Miercuri dimineaţă erau confirmate în Polonia 246 de cazuri de coronavirus, printre care cinci decese.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și