Românii s-au vindecat într-un spital din Japonia, în care au fost internați după ce au fost infectați. Cei doi urmează să fie externați și se vor întoarce în România.

38 de persoane sunt în carantină, 11.311 în izolare la domiciliu în România


La nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Șase persoane au fost confirmate cu coronavirus

Pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu coronavirus. Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți cinci pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Anchetele epidemiologice continuă la Suceava și Timișoara


Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv miercuri au intrat în contact.

Rudele persoanelor depistate pozitiv sunt îndemnate să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

Românii au efectuat 69 de apeluri la 112 și TelVerde pentru coronavirus

În cursul zilei de miercuri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

România, printre statele cel mai puțin afectate de coronavirus
Până la data de 4 martie 2020 au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet