Cele mai bune seturi de cratițe și oale Tefal pot rezista o viață întreagă și, de multe ori, sunt însoțite de garanții pentru a vă asigura că vă veți primi banii pe măsură.

Dar, chiar dacă nu vreți să vă răsfățați cu un nou set de oale de lux din oțel inoxidabil, am inclus totuși câteva opțiuni de înaltă calitate chiar aici, în acest articol. Acestea includ seturi de cratițe care funcționează pe plitele cu inducție și modele antiaderente, care sunt perfecte pentru a răzui ultima parte din supa sau sosul pentru paste fără a trebui să vă faceți griji cu privire la curățarea cratiței când ați terminat.

Fiecare dintre cele mai bune seturi de cratițe sunt ușor de folosit. Nu toate seturile de cratițe sunt potrivite pentru a fi folosite în cuptor, dar cele mai bune sunt. Acest lucru vă va permite să fierbeți pastele, să gătiți sosul și să obțineți acel blat crocant și cu bule de brânză în aceeași farfurie grozavă, ceea ce reduce serios spălatul.

Cratițele care măsoară 16, 18 și 20 cm sunt dimensiuni standard bune pentru a fi folosite zilnic. Apoi, opțional, ați avea nevoie de o oală mai mare pentru mâncăruri consistente. Cealaltă dimensiune care merită luată în considerare este o cratiță de 14 cm; acestea tind să aibă guri de turnare, dar nu și capace, fiind perfecte pentru sosuri, cremă, ciocolată caldă și multe altele.

Din punct de vedere al materialelor, majoritatea cratițelor moderne folosesc o combinație de aluminiu și oțel inoxidabil. Oțelul inoxidabil este durabil și necesită puțină întreținere, în timp ce aluminiul (de obicei un disc din acesta, încapsulat în baza tigăii) este ușor și răspândește căldura rapid și uniform. Între timp, fonta este rezistentă și compatibilă cu inducția, dar durează mult timp să se încălzească (și să se răcească).

Acoperirile antiaderente sunt ușor de curățat și mai rezistente decât în trecut, dar se uzează în timp. Tigăile din ceramică sunt o alternativă care evită substanțele chimice din straturile antiaderente tradiționale realizate cu Teflon și PFOA.

Mânerele fenolice (negre, din plastic) sunt mai reci la atingere, astfel încât puteți mânui tigăile și capacele fără a recurge la mănuși de cuptor. Mânerele și elementele metalice se încălzesc mai tare, dar sunt sigure pentru cuptor la temperaturi mai ridicate. Practic, dacă vă place să terminați mâncărurile la cuptor sau la grătar, optați pentru metal.

Printre caracteristicile suplimentare plăcute se numără gradațiile pentru măsurarea cantităților și materialele capacului - metalul este rezistent și ușor de curățat; sticla vă permite să urmăriți gătitul fără a ridica capacul. Iar dacă nu aveți prea mult spațiu de depozitare, căutați tigăi care se stivuiesc bine sau care se potrivesc bine una în alta.

Set de cratițe și oale Tefal Ingenio, din oțel inoxidabil, 13 piese

Setul de cratițe și oale Tefal Ingenio are „13 piese" în denumire, dar nu vă așteptați la 13 cratițe. De fapt, sunt doar cinci tigăi, plus capace de sticlă, capace de plastic etanșe pentru păstrarea resturilor în frigider și două mânere detașabile. Fără mânere, tigăile se stivuiesc ingenios (de unde și numele) una în interiorul celeilalte, astfel încât puteți depozita cinci tigăi în spațiul ocupat de obicei doar de câteva tigăi. Există atât versiunea din oțel inoxidabil, cât și cea antiaderentă cu inducție a Ingenio. Ambele sunt compatibile cu inducția.

Cele trei cratițe (16, 18, 20 cm) din setul de oale Tefal din oțel inoxidabil sunt construite cu titan pentru a le face și mai rezistente și au gradații în interior pentru a indica capacitatea. Cele două tigăi (22, 26 cm) din set sunt antiaderente în interior și au un Tefal Thermo-Spot care își schimbă culoarea la temperatura optimă de prăjire. Setul antiaderent pentru inducție are un strat de titan pro-neaderent pe toate tigăile, în interior și în exterior. Este rezistent, dar pe termen lung se zgârie în jurul marginii, unde se prinde și se scoate mânerul.

Ambele seturi de cratițe sunt prevăzute cu mânere superb construite, care se prind și se desprind foarte bine. Îndepărtați-le, iar tigăile pot fi introduse în cuptor până la 260°C. Ingenio este disponibil și în seturi de cratițe mai mici și în alte finisaje, inclusiv email și „essential" (un set antiaderent mai accesibil, care nu este compatibil cu inducția). Oalele Ingenio sunt scumpe, dar sunt frumos realizate și sunt un mare economizor de spațiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și