Arya Permana cântărea cât șase băieți de vârsta lui, respectiv 192 de kilograme. Probleme sale cu obezitatea l-au făcut să aibă probleme serioase de sănătate, dar și să depindă mereu de părinții săi, căci abia mai putea să meargă.

După ani de zile în care a consumat cinci mese consistente pe zi, băiatul a fost supus unei operații salvatoare. Mai precis, părinții lui au fost convinși de medici că aceasta este singura soluție pentru a-i salva viața băiatului.

Intervenția chirurgicală a avut loc în urmă cu o lună, Arya fiind cea mai tânără persoană suspus unei proceduri de chirurgie bariatrică. În acest timp, băiatul de 11 ani a slăbit 31 de kilograme. Mai mult, docotorii de la spitalul Omni din Jakarta se așteaptă ca acesta să mai slăbească aproximativ 100 de kilograme în următoarele 12 luni.

Cum a ajuns Arya Permana să cântărească 192 de kilograme

Cazul băiatului din Indonezia este considerat unul dintre cele mai grave cazuri de obezitate din lume. La naștere, băiatul a cântărit 3,7 kilograme. El a început să câștige în greutate la vârsta de cinci ani, când a început să mănânce fără oprire.

În doar patru ani, băiatul a ajuns să cântărească 127 de kilograme, o greutate care a atras atenția asupra lui. Oamenii îl fotografiau mereu, băiatul devenind chiar “o atracție locală”. Arya a ajuns astfel să fie numit “cel mai gras copil din lume”, iar problemele sale au ajuns în atenția doctorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet