Atacatorul a tras intr-un politist si intr-un civil cand a intrat in cunoscutul club Reina din districtul Oratkoy din Istanbul, dupa care a deschis focul in interiorul cladirii, a spus Sahin, adaugand ca este vorba de un atac terorist.

Potrivit unor informatii din media turca si unor postari de pe retelele de socializare, este posibil sa fi fost implicati mai multi atacatori.

Conform canalului de stiri NTV, citat de AFP, mai multe persoane au sarit in stramtoarea Bosfor pentru a scapa de focurile trase de teroristul imbracat in Mos Craciun.

„Un terorist cu o arma cu raza lunga ... a provocat acest incident brutal si salbatic, tragand gloante in oameni nevinovati ce erau acolo doar pentru a sarbatori Anul Nou si a se distra”, a spus Sahin reporterilor de la fata locului.

Zeci de ambulante si masini de politie au fost trimise la clubul situat intr-o zona cosmopolita de langa unul dintre cele trei poduri care traverseaza Bosforul, areal in care sunt numeroase cluburi, restaurante si galerii de arta.

Potrivit agentiei de stiri Dogan, martorii au spus ca l-au auzit pe atacator strigand ceva in araba. Circa 700-800 de persoane erau in club la momentul atacului, noteaza Dogan.

Autoritatile transmisesera anterior ca in Istanbul au fost mobilizati 17.000 de politisti pentru festivitatile de Anul Nou. Coincidenta sau nu, autoritatile anuntasera ca unii politisti vor fi deghizati in Mos Craciun pentru a detecta orice situatie neobisnuita.

Presedintele american Barack Obama a transmis condoleantele sale dupa atacul din Istanbul si a cerut echipei sale sa ofere asistenta autoritatile turce, potrivit unui purtator de cuvant al Casei Albe. Acesta a spus ca Statele Unite condamna in cei mai categorici termeni acest "oribil" atac terorist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet