Precedentul bilanț era de 58 de morți și 13 persoane date dispărute în incendiul survenit în clădirea fabricii, cu două etaje, situată în suburbia Valenzuela a capitalei filipineze Manila.

Numărul exact al muncitorilor din interiorul clădirii nu a putut fi încă stabilit, deoarece în incendiu a fost distrus și registrul fabricii.

"Există informații că nu mai puțin de 200 de muncitori erau angajați de către fabrică, dar verificăm dacă toți se aflau în interior în timpul incendiului", a declarat presei ministrul filipinez de interne, Manuel Roxas, după ce a vizitat locul tragediei.

Potrivit autorităților, este nevoie de teste ADN pentru identificarea victimelor. Anchetatorii au descoperit ceasuri, inele, telefoane mobile și alte obiecte personale de la resturile de corpuri omenești, care îi vor ajuta la acțiunea de identificare.

Victimele au ars de vii și pompierii nu au găsit în cazul multora dintre ele decât "cranii și oase", declara anterior șeful poliției naționale, Leonardo Espina, precizând că are loc o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat și că, "evident, vor urma acțiuni în justiție".

Incendiul ar fi izbucnit miercuri după o explozie, despre care se crede că ar fi fost provocată de scânteile de la un aparat de sudură ce ar fi atins un container cu substanțe chimice folosite la fabricarea papucilor din cauciuc.

Persoanele care lucrau în fabrică primeau câte 300 de peso (6 euro) pe zi. Ele nu beneficiau de protecție specială împotriva vaporilor toxici și nici nu au primit instrucțiuni de evacuare a clădirii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și