În aplauzele spectatorilor, actorii maghiari au interpretat piesa "Ludas Matyi" şi "Lonak velt menyasszony".

O surpriză plăcută a fost recitalul elevei Lemak Luca din Câmpu Lung la Tisa şi grupul de tineri care au interpretat dansul "Szigeti néptánc".
Asociaţia "Sf.Tadeu Iuda" își desfășoară misiunea culturală cu programe, prelegeri şi concerte itinerante prin ţară. Scopul pe termen lung este de a avea un rol esenţial în diseminarea culturii , oferindu-le copiilor şi adulţilor programe valoroase şi diversificate.

La organizarea serii culturale au colaborat Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, Asociaţia Sf.Tadeu Iuda, Lemak Tünde , Lovász István și Zahoranszki Brigitta.
Dorel Todea

Asociaţia Sf.Tadeu Iuda din Sighetu Marmației, o organizaţie de interes public în sprijinul tinerilor și familiilor defavorizate !

Asociaţia Sf.Tadeu Iuda este o organizaţie de interes public care are scop ajutarea tinerilor şi familiilor defavorizate, femei în dificultate, în vederea spijinirii unei educaţii sănătoase în sânul familiei. În anii trecuţi asociaţia a lansat multe iniţiative naţionale şi internaţionale menite să îmbunătăţească viaţa familiilor aflate în situaţii de risc.

Activitatea asociaţiei se realizează prin mai multe modalităţi , de la amplasarea containerelor pentru colectare de îmbrăcăminte, la acordarea sprijinului pentru locuinţe şi organizarea de programe educaţionale sau alte programe de recuperare socială în cazul adulţilor şi recuperare şcolară în cazul copiilor. Asociaţia şi-a început misiunea culturală în anul 2016 cu diferite programe, teatru, muzică, tabere şcolare, considerând că este importantă asigurarea accesului echitabil la cultură indiferent de categoria socială din care face parte beneficiarul.
Organizarea de seri culturale cât şi evenimente cu caracter popular pentru familii este necesară pentru o integrare mai bună în societate. Asociaţia continuă misiunea culturală şi în 2017 , cu programe, prelegeri şi concerte itinerante prin ţară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și