Școala de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetul Marmației este una dintre cele mai vechi din țară. Începuturile activității Școlii de Artă sunt marcate la 8 mai 1867. În anii care au urmat și-a dezvoltat activitatea iar în anul 1948, a devenit „Școala populară de artă”, a fost inclusă în rețeaua școlară locală și subvenționată din bugetul de stat. Școala de Artă „Gheorghe Chivu” este importantă prin rezultatele sale, prin elevii pe care îi formează, bilanțul școlii este unul grăitor -miile de elevi formați aici certifică acest lucru, mulți dintre ei au devenit personalități marcante ale vieții culturale românești.

Centrul Cultural Sighetu Marmației, Școala de artă „Gheorghe Chivu” a inclus în Calendarul evenimentelor cultura-artistice pe anul 2018 un schimb de experiență între școlile populare și un regal al dansului sportiv, un sport de echipa care de-aa lungul timpului s-a cristalizat în doua sectiuni in functie de caracterul si provenienta dansurilor: sectiunea standard sau europeana,(vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step) , sectiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive).

Evenimentul a fost deschis de dl. Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației, un cuvânt de salut au rostit prof. Ioan Tivadar, conducatorul Școalii de artă „Gheorghe Chivu” și Alexandru Bratu, manager la Școala Populară de Artă Târgu Jiu, iar prof. dr. Dorel Todea , managerul Centrului Cultural a îndeplinit și misiunea de prezentator. Publicul prezent a răsplătit cu aplauze formațiile de dansuri: „Galactic junior” – din Târgu Jiu, coregraf Costea Camelia; Şcoala de Arte„ Francisc Hubic" din Oradea, a prezentat mai multe momente coregrafice, coregraf Delia Marian; Formatia „Together “a secției de dans modern a Școlii Populare de Arte din Dorohoi, coregraf Constantin Dicu. Școala de artă „Gheorghe Chivu” a prezentat un program de excepție, demonstrând că este una din cele mai valoroase formații din țară. Coregrafii prof. Cristina și Gabor KÖVY au un palmares extraodinar, aducând de mai muli ani premii, trofee, titluri națioale, participări la campionate europene și mondiale. Generații după generații au învățat frumusețea dansului clasic, dansului sportiv și modern, bucurându-se de frumusețea unor spectacole de neuitat !

La reușita festivalului și-a adus contribuția întregul colectiv al Școalii de artă „Gheorghe Chivu” alături de șeful serviciului prof. Ioan Tivadar. Felicitări și noi succese !

Manager

Prof.dr. Ioan Dorel Todea

Citește și

loading...