Cu această ocazie, prof. Doina Voina a prezentat un eseu dedicat lui Grigore Vieru, iar câțiva de elevi de la Colegiul Național “Dragoș Vodă” au recitat din creația marelui poet. A urmat o proiecție cu imagini din viața lui Grigore Vieru, având ca fundal sonor un interviu realizat în ianuarie 2009 de prof. dr. Ioan Dorel Todea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital susținut de solista Ileana Matus, care a interpretat melodii pe versuri de Grigore Vieru.

“Tot în această săptămână, la Centrul Cultural Sighetu Marmației au fost sărbătoriți prof. dr. Mihai Dăncuș și conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

Cei doi reprezentanți importanți ai culturii sighetene au fost recompensați de autoritățile județene și locale cu plachete și diplome de excelență. De asemenea, sărbătoriții au primit câte o icoană pe sticlă din partea Centrului Cultural Sighetu Marmației, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul acestei instituții de cultură”, informează reprezentanții Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol folcloric susținut de grupul “Sigheteanca” și interpretul Mihai Mihăescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet