Despre personalitatea autorului și despre importanța cărții au vorbit: ing. Horia Scubli, prof.dr. Teodor Ardelean, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și prof. dr. Ioan Dorel Todea. Autorul a evocat anii petrecuți la Sighetu Marmației, sentimentele care-l leagă de acest oraș și a argumentat imboldul de a scrie o carte dedicată Basarabiei, acum când se aniversează 100 de ani de la Unirea cu România!

A urmat o sesiune de autografe pe cărțile dăruite tuturor celor prezenți la eveniment, de către directorul Bibliotecii județene Maramureș, prof.dr. Teodor Ardelean.

Articolele și interviurile din această carte sunt reacția jurnalistului Gheorghe Pârja la evenimentele din Basarabia, scrise și publicate între anii 1991-2018.

Textele „sunt mărturisirile unui perseverent, ale unui căutător de lume românească despre care știam că există, dar nu o cunoșteam îndeaproape”. Cartea a fost redactată, după mărturisire autorului, din datoria profesională ca în Anul Centenarului Unirii Basarabiei cu România, să aducă un omagiu celor care cred într-o singură Țară care se cheamă LIMBA ROMÂNĂ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet