Cei prezenți au trăit momente emoționante la întâlnirea în direct (imagine și mobil) cu profesara Viorica Șuteu de la New York. Autoarea a adresat un mesaj celor prezenți și a dialogat cu foști colegi și prieteni.

Au vorbit despre carte, au depănat amintiri: Horia Scubli, Odarca Bout, Ionică Mariș, Dorel Todea, Marin Slujeru, Doina Voina, Gheorghe Bârlea. Cartea reprezintă pagini din viața culturală contemporană a orașului, având ca personaje principale pe Viorica și Ion Șuteu, Jean Bălin și desigur târgul și timpul.

De la New York, Viorica Șuteu a trimis câteva ilustrate, cu texte adresate unui grup de prieteni apropiați, înlocuind astfel obișnuitele autografe.

O carte care se citește ușor, cu plăcere, o adevărată demonstrație de limbă română literară, firească pentru un dascăl de română, care a slujit învâțământul maramureșean– în aceeși școală – timp de 37 de ani.

Aventura plecării, după pensionare, în SUA, tenacitatea prin care a învățat la nivel superior limba engleză, puterea de adaptare în noua patrie, demonstrază caracterul puternic al d-nei Viorica Șuteu, faptul ca fost o viață întreagă o luptătoare !

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și