Artistul Gabriel Prundeanu este prezent de câțiva ani pe simezele din municipiul Sighetu Marmației. Si-a început studiile la Liceul de Arte, Craiova a continuat la Academia de Arte Plastice, Bucureşti, specializarea Grafică.

Din anul 1997 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici. În anul 2000 a absolvit un curs de studii postuniversitare, specializarea: restaurare pictură pe panou de lemn.

Gabriel Prundeanu ne propune o experiență estetică specială. Lucrările sale se înscriu atât prin tehnică cât și prin mijloacele de exprimare și materialele folosite (tablouri în frescă: glet-strat subțire de var sau de ipsos aplicat peste tencuială, pentru a obține o suprafață netedă de zugrăveală- aplicat pe lemn), culoare și formă, în arta abstractă. Datorită varului, în timp, va crește intensitatea culorilor și a contururilor.

Expozitia este inedită, mai ales prin tehnica folosită și modalitățile de exprimare ale artistului, el forțează culorile, natura materiei, pentru a-și exprima ideile și sentimentele. Tablourile sunt pline de viață, de culoare și de semnificații.

Pictura lui Gabriel Prundeanu este o provocare: privitorul este pus în postura unui cercetator, deoarece trebuie să exploreze ințelesuri, să descopere sensuri, trăind totodată, bucuria de a participa astfel, la însuși actul creator. Pictura abstractă iese din orice convenție și condiționare, simbolizând libertatea absolută a spiritului creator.

Expozitia lui Gabriel Prundeanu este poate, incununarea unei filosofii luminoase si optimiste. Ea ofera privitorului - transpuse in imagini artistice și simboluri (de altfel, ușor de tradus) un univers psihologic, al gândurilor, al emoțiilor și speranțelor umane. Fiecare se va regăsi undeva, într-un tablou anume.

Va invităm la aceasta expozitie, dar de fapt, va invităm la cunoaștere de sine, la aprofundare și descoperire interioară.

Expozitii personale:
- 2012 - Museo delle Industrie e del Lavoro del Saronnese
- 2013 - Muzeul de Etnografie, Sighetu Marmatiei
- 2014 - Galeria de Arta, U.A.P. Baia Mare

Expozitii de grup:
- 1987 - Studio 35, Galeria „ Arta ”, Craiova
- 1991 - Studio 35, Galeria „ Arta ”, Craiova
- 1995 - Galeria Academiei de Artă, Bucureşti
- 2000 - Galeria „ Vollard ”, Craiova
- 2006 - Galeria „Curtea Veche”, Bucuresti
- 2007 - Expozitie grup„Premiul Ion Tuculescu”, Bucuresti
- 2008 - Galeria „Artex”, Ramnicu Valcea
- 2009 - Anuala Artelor, Colonia pictorilor, Baia Mare
- 2013 - AradBiennal Meeting Point, Galeriile Delta, Arad
- 2014 - Anuala Artelor, Colonia pictorilor, Baia Mare
- 2014 - Palatul cultural, Sighetu Marmatiei
- 2015 - Salonul anual,Centrul cultural,Sighetu Marmatiei
- 2015 - Galeria „ Arte” Cluj Napoca
- 2015 - Anuala Artelor, UAP, Baia Mare

Citește și

loading...