Evenimentul va fi patronat de către domnul Guillaume Vanhulst, rector la Facultatea de Pedagogie din cantonul Vaud și de către doamna Anca Opriș, ambasador al României pe lângă Confederația Elvețiană.
Cu acest prilej va fi prezentată ediția bilingvă a volumului de poezii ”Ruga de veci” de Dorel Todea, tradus în limba franceză de Gafia Galay și Jean-Louis Chancerel.

Sighetenii vor susţine un moment poetic în limba franceză , un recital muzical al solistei Camelia Trifoi și al grupului vocal-instrumental alcătuit din Ileana Matus, Mihai Chiș, Ioan Godja, Ioan Dunca și Daniel Ciocan.

Grupul va participa și la simpozionul dedicat învățării limbii franceze în liceele din Sighetu Marmației unde profesoarele Luminița Colopelnic, Ileana Birtoc și Maria Moldovan, vor prezenta materiale în PowerPoint.

Organizatorii au pregătit sighetenilor o vizită la un colegiu și la Școala de Formare Profesională (Școala Tehnică și de Meserii), un tur al orașului Lausanne și vizita la două muzee.

În urma vizitei în instituțiile de formare profesională, reprezentanții Centrului Cultural vor putea trage concluzii în contextul proiectului de îmbunătățiere a formelor de pregătire prin cursurile Universității Populare.

Proiectul participării sighetenilor la evenimentele de la Lausane se datorează iniţiativei şi susţinerii din partea familiei Gafia Galay (născută în Maramureş) și Jean-Louis Chancerel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și