„Acest autobuz a fost primit de la Asociaţia Ziariştilor Donatori de Sânge Baia Mare, pentru o perioadă de un an de zile. Şi-au asumat ei costurile şi ni-l vor pune nouă la dispoziţie, în momentul în care va fi pus în funcţiune. Sperăm să fie util, dar vedem că populaţia Maramureşului reacţionează destul de greu la promovarea donării. Dar poate că dacă oamenii văd autobuzul într-un sat, vor fi mai receptivi”, a declarat Melania Dascălu, directorul instituţiei.

Criză de personal

Dascălu a precizat că Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş ar putea face aproximativ două deplasări pe lună cu acest autobuz, din cauza lipsei de personal. „Ar fi nevoie de o echipă mobilă, pe care nu o avem. Dar, aşa cum facem deplasări într-o locaţie fixă, din când în când, putem merge şi într-o locaţie mobilă. Cu o echipă mobilă ar trebui să mergi cât de des, dar noi nu avem această posibilitate, pentru că nu avem destul personal. Avem promisiuni că ne va ajuta şi personalul medical din spitalele din zona în care ne vom deplasa. Sigur că este un ajutor, dar manoperele de bază trebuie făcut tot de personalul nostru, autorizat”, a explicat Melania Dascălu.

Conducerea instituţiei a arătat că, dacă autobuzul se va dovedi eficient, se va lua în considerare varianta de a fi preluat de Centrul din Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și