Secretul pentru tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte despre care am auzit doar în poveşti stă într-o procedură de prelungire a telomerilor, regiunile de la capătul cromozomilor. Când îmbătrânim, aceştia se scurtează. Însă ingineria genetică a reuşit acum să îi alungească, ceea ce duce la întinerire.

Cercetătorii speră ca procedura să fie folosită în viitor pentru tratarea pacienţilor cu boli genetice grave, precum distrofia musculară. De asemenea, ar putea fi folosită în cazul unor simptome generale ale îmbătrânirii, cum sunt bolile cardiovasculare sau diabetul, potrivit România TV.

Activitatea cerebrală s-a îmbunătăţit, au devenit din nou fertili, a fost o inversare remarcabilă a procesului de îmbătrânire.

Şi, desigur, nu sunt deloc de neglijat oportunităţile din industria cosmetică. De altfel, un cunoscut istoric israelian a provocat controverse când a spus că, în următoarele câteva decenii, bogaţii lumii vor putea deveni nemuritori. Practic, el crede că oamenii foarte înstăriţi vor putea face, odată la fiecare 10 ani, o “revizie tehnică” generală a corpului lor, ceea ce le va permite să evite moartea din cauza vârstei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și