„Cercetătorii de talie mondială din aceste instituții s-au reunit și au izolat cu succes virusul în doar câteva săptămâni", a precizat dr. Rob Kozak, microbiolog la Sunnybrook, într-un comunicat de presă citat de blogto.com.

„Demonstrează că lucruri uimitoare se pot întâmpla atunci când colaborăm”, a mai spus el.

Datorită muncii acestor cercetători, oamenii de știință din întreaga lume pot acum să înțeleagă mai bine biologia și evoluția SARS-CoV-2. Iar acest lucru va ajuta cercetătorii să dezvolte eficient teste diagnostice, tratamente și vaccinuri.

„Avem nevoie de instrumente cheie pentru a dezvolta soluții pentru această pandemie”, a declarat medicul microbiolog Samira Mubareka, care a articipat la studiu.

Israelul va testa un vaccin oral pentru coronavirus
Israelul a anunțat că un vaccin oral pentru coronavirus va fi gata în foarte scurt timp, însă testarea va dura luni întregi.

Institutul Migal Galilee, finanțat de stat, lucrează de 4 ani la un vaccin care ar putea fi personalizat pentru diferite virusuri, așa că acest proces a fost derulat imediat după apariția COVID-19.

Vaccinul israelian pentru coronavirus va intra în testare în „câteva săptămâni”, dar nu va fi disponibil timp de luni, din cauza procesului lung de testare și aprobare, a declarat un membru al echipei de dezvoltare pentru The Times of Israel.

Chen Katz a declarat pentru sursa citată că noul vaccin este oral și poate fi administrat adulților și copiilor și ar putea „transforma această boală într-o răceală foarte ușoară”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și