Astfel, în zilele de 14-15.08.2017, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei se desfăşoară Hramul mănăstirii, manifestare religioasă periodică organizată cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” iar la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia se desfăşoară Hramul mare al mănăstirii”. În data de 15.08.2017, la Mănăstirea Lăpuş din comuna Lăpuş se desfăşoară Hramul mănăstirii, manifestare religioasă organizată cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” iar la Mănăstirea Bârsana se desfăşoară slujba religioasă cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. Totodată, în ziua de 15.08.2017, în Baia Mare are loc Hramul Mănăstirii „Sf. Ana” iar în lăcaşurile de cult se desfăşoară slujbe religioase ocazionate de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”.

Jandarmii se vor afla în zonele unde se preconizează o afluenţă mare de persoane, precum şi pe căile de acces către lăcaşurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea persoanelor şi grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Jandarmeria Maramureş recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și