Este și cazul cetățeanului ucrainean M.V. Acesta a mai fost implicat în activități de contrabandă. Rolul său era acela de a prelua pe teritoriul României țigările trecute peste frontieră de către concetățeni de-ai săi, și distribuirea acestora în vederea valorificării.

O patrulă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, se afla în misiune de supraveghere a frontierei pe raza municipiului Sighetu Marmației. Polițiștii de frontieră au observat o autoutilitară ce era condusă pe un drum neamenajat, dinspre râul Tisa spre DN 19. Având suspiciuni că autoutilitara era împlicată într-o activitate de contrabandă, oamenii legii au alertat o echipă de intervenție care s-a deplasat în zonă, iar echipajul mobil a acționat pentru interceptarea autoutilitarei.

În momentul în care echipa de intervenție a ajuns pe malul râului Tisa, a observat în apă mai multe persoane care se deplasau spre malul ucrainean, și care nu au răspuns somațiilor. Patrula mobilă aflată pe DN 19 a interceptat autoutilitara și a efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul acesteia nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare și s-a îndreptat spre o stradă din Cartierul Iapa. Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea acesteia cu autospeciala din dotare, iar la trecerea de nivel cu calea ferată dezafectată, încercând să scape, conducătorul autoutilitarei a virat dreapta continuând să ruleze pe rambleu, dar după ce a parcurs o distanță scurtă, autoutilitara a rămas suspendată pe calea ferată.

Persoana aflată la volan a coborât și a încercat să scape îndepărtându-se în fugă, însă a fost ajunsă din urmă și imobilizată de către polițiștii de frontieră, fiind ulterior identificată ca M.V. În autoutilitara condusă de M.V., au fost descoperite mai multe colete învelite în folie de polietilenă de culoare neagră. În urma inventarierii s-a constatat că acestea conțineau 32.438 pachete de țigări.

Asupra lui M.V. a fost descoperită suma de 1000 de lei și două telefoane cu cartele într-o rețea de telefonie mobilă ucraineană și într-o rețea din România. M.V. a declarat că ar fi fost racolat pentru a prelua și transporta țigările, de către o persoană , urmând ca în schimbul serviciului să primească suma de 300 euro.’’M.V. a fost trimis în judecată pentru infracțiune de contrabandă’’, a spus Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și