În noaptea de 3 spre 4 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.30, colegii noștri au depistat, pe comunicaţia Halmeu - Porumbeşti, un grup format din cinci cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse ulterior la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare pentru verificări suplimentare.

Din primele verificări s-a constatat faptul că aceștia sunt cetăţeni din Maroc,Algeria şi Siria, cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani.

Aceștia intenționau să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în țări din vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și