Imaginile HD vor cuprinde atât cadre din interiorul SSI, cât și imagini cu planeta noastră de pe orbită, de la peste 400 de km depărtare, în spațiu, relatează bbc.co.uk. Postul TV va transmite în total trei emisiuni pe această temă, printre care și una care va oferi informații detaliate despre viata pe Stația Spațială Internațională, de la sarcinile zilnice ale astronauților până la modul în care viața în spațiu afectează corpul uman. O altă emisiune va aborda, pe larg, modul în care sunt rezolvate diverse probleme care pot apărea în spațiu, pe parcursul misiunilor.

„Faptul că NASA ne-a acordat acces la SSI și la Mission Control este o adevărată premieră pentru televiziunea britanică. Sperăm să putem arăta viața așa cum este ea la bordul stației, ce se întâmplă când ceva nu merge bine și, în final, o panoramă a planetei Pământ”, a declarat David Glover, conducătorul diviziei de la Channel 4care se va ocupa de realizarea emisiunilor.

Nu au fost făcute publice încă informații referitoare la datele de transmitere a emisiunilor, însă cu siguranță ele vor fi anul acesta. Potrivit ibnlive.in.com, imaginile vor fi transmise și în alte 170 de țări prin intermediul National Geographic Channel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și