Lai Xiaomin a fost acuzat că a primit mită peste 215 milioane de euro și a fost condamnat la moarte la începutul acestui an - o sentință neobișnuită în China împotriva unei persoane din domeniul financiar de top. De asemenea, instanța l-a găsit vinovat de „poligamie”, pentru că ar fi avut mai multe amante cu care ar fi făcut și copii, el fiind căsătorit.

Media din China nu a precizat, însă, modul în care a fost executat omul de afaceri, potrivit BFMTV.

Lai a fost găsit vinovat că a primit mită în total 1,79 miliarde de yuani (225 milioane de euro) între 2008 și 2018. Toate bunurile sale personale au fost confiscate, a mai decis instanța.

La începutul anului 2020, omul de afaceri a mărturisit într-un documentar de televiziune că preferă plățile în numerar și că o mulțime de facturi duc către un apartament din Beijing, unde mai mult de 200 de milioane de yuani au fost descoperite ulterior de poliție. Lai a fost arestat în 2018, iar de atunci autoritățile chineze spun că au descoperit că acesta deține numeroase proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește corupția. Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost pedepsiți în campania anticorupție lansată de președintele Xi Jiinping, potrivit presei de stat din China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și