Potrivit Digi24, autoritățile au reușit să scoată 44 de supraviețuitori de sub dărâmături, în timp ce 720 de persoane au primit îngrijiri medicale.

Din zona afectată, complet distrusă în urma exploziei, au fost evacuați peste 6.000 de oameni. Deocamdată numărul dispăruților este incert, iar despre o estimare a pagubelor nici nu poate fi vorba, autoritățile oferind puține informați despre evoluția situației.

Echipele caută în continuare supraviețuitori printre dărâmături. În cursul zilei de joi au fost salvate 32 de persoane, iar vineri alți 12 au fost recuperate de pompieri.

“Avem 6.300 de cetăţeni relocaţi temporar. Am distribuit apă, alimente şi produse de strictă necesitate precum haine şi pături”, a spus Zhang Ruigang, un reprezentant al autorităţii locale.

Capacitatea autorităților de a face față situației este pusă la îndoială în mediul online. Deși măsurătorile oficiale nu indică modificări semnificative ale contrației de substanțe periculoase în aer, însă oamenii susțin că sunt victimele unei mușamalizări a Beijingului.

Epicentrul exploziilor se află la 40 de kilometri de centrul oraşului Tianjin. Numai în zona respectivă locuiesc aproximativ 90.000 de oameni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și