"Suntem (...) într-un moment de organizare și reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem și rămânem o echipă în care ne distribuim și ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat și împreună cu viceprim ministru și ministru, vicepreședinte al partidului, Daniel Chițoiu (...) a decis să pună capăt experienței și activității din fruntea Ministerului de Finanțe și Guvern", a spus Antonescu.

El a apreciat activitatea pe care Chițoiu a avut în calitatea sa de membru al Guvernului și a anunțat că acesta va ocupa în PNL funcția de secretar general interimar.

"Daniel Chițoiu a avut o activitate pe care eu și PNL am susținut-o în permanență, o activitate pentru care îi mulțumesc, o activitate care nu a fost deloc ușoară, care s-a desfășurat în condiții deloc ușoare și odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opțiunea de a demisiona din Guvern și, în cadrul unor mutații mai largi, în calitate de vicepreședinte va deține — asta voi propune de mâine în Delegația Permanentă — și funcția de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an. Secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei prezidențiale strict, iar domnul vicepreședinte va fi însărcinat de Delegația Permanentă mâine cu exercitarea de facto a acestei funcții de secretar general interimar", a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă demersul lui Chițoiu de a demisiona are legătură cu decizia Guvernului privind reducerea ratelor la credite, Antonescu a răspuns că nu. De asemenea, liderul PNL a precizat că gestul lui Daniel Chițoiu nu are legătură nici cu dosarul în care este implicată soția acestuia.
"Domnul Daniel Chițoiu nu e implicat în niciun fel de dosar. Au apărut în presă lucruri legate de o cercetare care la un moment dat se referă și la soția domniei sale. (...) Nu avem niciun fel de îndoială în legătură cu nevinovăția doamnei Chițoiu și sperăm ca cercetările și demersurile judiciare să demonstreze acest lucru. Acea situație nu a avut niciun fel de legătură cu activitatea și cariera guvernamentală sau politică în general a domnului Chițoiu și suntem cât se poate de solidari toți, în calitate de colegi, cu domnia sa", a explicat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL a dezmințit ideea că Daniel Chițoiu sau Radu Stroe ar fi apropiați de PSD și de Victor Ponta.

"S-a vorbit și despre Daniel Chițoiu și despre Radu Stroe și despre alți colegi de-ai noștri ca fiind apropiați de PSD și Victor Ponta. Nu au fost și nu sunt mai apropiați sau mai îndepărtați de aliații noștri de la guvernare, de primul ministru care conduce un guvern comun, decât suntem noi toți. Niciodată în tot acest timp nu am avut nici eu, și nici colegii pe care îi cunosc, acest sentiment. (...) Toți membrii PNL, cei din echipa de conducere sunt la egală distanță sau la egală apropiere de PSD și de ceilalți aliați din USL", a spus Antonescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și