Muzicianul, în vârstă de 66 de ani, cunoscut pentru hit-ul „Driving Home For Christmas” din 1988 sau Road to Hell (1989), susţinea sâmbătă, la New Theatre Oxford, cel de-al 35-lea concert din cel de-al 37-lea turneu al său când s-a prăbuşit pe scenă. Concertul a fost anulat şi muzicianul a fost transportat la spital, de unde mai târziu medicii au transmis că starea sa este „stabilă”.

„A cântat minunat şi apoi pur şi simplu a căzut. Arăta destul de rău. Au tras cortina şi am aşteptat cu toţii până ne-au anunţat să plecăm”, a povestit un spectator.

Christopher Anton Rea, cântăreț și compozitor, s-a născut pe 4 martie, 1951, în Anglia.

„Whatever Happened to Benny Santini?” este albumul său de debut, lansat în 1978. Primul single de pe albumul „Fool” - „If You Think Its Over” - a fost este cel mai mare hit al său din Statele Unite, ocupând locul 12 în Billboard Hot 100. Albumul a fost a fost nominalizat la premiile Grammy pentru categoria cea mai bună melodie a anului, pierzând în faţa melodiei „Just the Way You Are” a lui Billy Joel.

Chris Rea a lansat opt albume în anii 1980, între care „Shamrock Diaries”, „On The Beach şi Dancing With Strangers”, compilaţia „New Light Through Old Windows”. „The Road to Hell”, care a fost lansat în 1989, a avut un succes masiv şi a devenit primul său album numărul 1 în Regatul Unit. Au urmat „Auberge”, „Gods Great Banana Skin”.

„Espresso Logic” a ajuns în Top 10, iar „Julia”, melodie inspirată de cea de-a doua fiică a sa, a devenit cel de-al 11-lea single Top 40. O altă melodie, „Josephine”, inspirată de prima sa fiică, a cunoscut și ea un succes enorm.

Rea a vândut peste 30 de milioane de discuri la nivel mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet