Lagarde: "Bitcoin, o monedă extrem de speculativă"

Bitcoin a ieșit din nișa sa în ultimii ani și este acum cumpărat de oameni obișnuiți, fonduri de investiții și chiar mari corporații. Unii au luat chiar împrumuturi pentru a cumpăra mai multă monedă virtuală (criptomonedă), a cărei valoare a crescut de aproape zece ori din martie anul trecut. În acest moment 1 Bitcoin valorează aproape 30.000 de euro.

Dar natura sa în mare parte anonimă a ridicat îngrijorarea că ar putea fi utilizată pentru spălarea banilor și alte activități ilegale.

"(Bitcoin) este un activ extrem de speculativ, care a desfășurat afaceri ciudate și unele activități total reprobabile de spălare a banilor", a spus Lagarde într-un interviu la conferința Reuters Next.

Lagarde nu a oferit exemple concrete de cazuri de spălare a banilor, dar a spus că a înțeles că au fost anchete penale cu privire la activități ilegale.

Sectorul criptomonedelor este încă în mare parte supravegheat sau nereglementat, deși au apărut standarde globale în domenii precum spălarea banilor.

"Trebuie să existe reglementări. Acest lucru trebuie aplicat și convenit ... la nivel global, deoarece dacă există o portiţă, ea va fi utilizată", a spus Lagarde.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și