În data de 16 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră au reţinut la aproximativ 300 m de frontieră, pe direcţia localităţii Văşcăuţi, trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective provin din Irak, au vârste cuprinse între 25 şi 27 ani si au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliței Orașului Vicovu de Sus.

Astfel, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus ne-au informat că au depistat pe raza oraşului Vicovu de Sus, judeţul Suceava, doi cetăţeni străini care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În urma verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că cei în cauză sunt din Palestina şi au vârsta de 14, respectiv 17 ani.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei cinci cetăţeni străini au fost preluaţi, în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și