Laurențiu Lazăr (clasa a IX-a, prof. Dănuț Bodnariuc și Ovidiu Roșca) și Codrin Cotârlan (clasa a XI-a, prof. Adrian Burcuș și Ovidiu Roșca) au obținut medalii de argint și mențiuni ale Ministerului Educației Naționale (MEN), iar Dan Tudor Fernea (cls. a X-a, prof. Raluca Baboșan), Dan Dicu și Dacian Stepan (cls. a XI-a, prof. Andreea Burcuș) au fost recompansați cu medalii de bronz.

În urma rezultatelor înregistrate în cele două probe de concurs, cei cinci au obținut dreptul de a participa și la o probă de baraj, dar n-au reușit calificarea în lotul național al României. Cel mai aproape de această performanță a fost Laurențiu Lazăr.

„Comportarea elevilor maramureșeni a fost foarte bună și, în urma a rezultatelor înregistrate la această olimpiadă națională, Colegiul Național Dragoș Vodă a fost selectat în programul CETI, derulat de MEN și Ministerul Educației din Japonia. Ca urmare a acestui fapt, liceul sigheten va fi dotat cu un laborator de informatică de ultimă generație”, a declarat, pentru “Glasul Maramureșului”, Iuliana Mărieș, inspector școlar de specialitate în cadrul ISJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și