Nu dorim să comentăm aici modul în care PNL Sighet a înțeles să desfășoare campania electorală, prin tot felul de injurii adresate celorlalți candidați prin intermediul rețelei de socializare Facebook, utilizând tot felul de conturi false, ei înșiși fiind înghițiți practic la nivel de Sighet de ciuma portocalie PDL-istă, în frunte cu Petreuș & Co.

Dacă este să analizăm cine este candidatul cu adevărat incompatibil la Primăria Sighetului, singurul răspuns corect este Alexandru Oros. Ne bazăm cele afirmate mai sus plecând de la următoarele:

1) Mandatul de manager la cârma Spitalului municipal Sighet al d-lui Alexandru Oros a expirat în urmă cu două luni, la data de 7 martie 2016. Alexandru Oros a fost numit pe funcție în anul 2012, pe o durată de trei ani (vezi FACSIMIL mai jos).

Din informațiile pe care le deținem, mandatul acestuia nu a fost prelungit și nici nu s-a făcut o numire a dânsului în calitate de director interimar până la organizarea unui concurs de ocupare a postului de Manager al Spitalului. Îl SOMĂM public pe dl. Alexandru Oros să ne prezinte o dovadă că acesta ocupă funcția de manager al Spitalului în condiții de legalitate. În caz contrar, acesta ocupă ilegal funcția de manager al Spitalului, comițând diverse infracțiuni.

Dacă Alexandru Oros nu prezintă o dovadă clară că dânsul ocupă funcția de manager în condiții de legalitate, toate documentele pe care le-a semnat după data de 7 martie a.c. sunt semnate în fals, fiind nule de drept;

2) În cazul în care domnului Alexandru Oros i-a prelungit cineva mandatul de manager, deși legea interzice acest lucru, sau a fost numit director interimar până la organizarea unui concurs pentru un nou director, domnul Oros trebuia să se autosuspende din această funcție din momentul înscrierii în cursa electorală și până la finalizarea alegerilor.

Alexandru Oros ocupă actualmente (legal sau nu) funcția de manager al Spitalului municipal Sighet, fiind funcționar public. Legea îl obliga pe acesta să se anunțe autosuspendarea din funcție înainte de începerea campaniei electorale, dânsul fiind competitor electoral.

Domnul Alexandru Oros nu s-a autosuspendat din funcție așa cum cere legea, semnând în continuare tot felul de adrese, notoficări, comunicate de presă etc. și după începerea campaniei electorale.

Un caz similar cu cel al domnului Oros îl reprezintă fostul Primar al comunei Giulești, Vraja Gheorghe, care a participat în alegerile locale din 2012, fără a se autosuspenda din funcția de Secretar al comunei. După ce a câștigat alegerile, a fost declarat incompatibil de către ANI prin Raportul de evaluare nr. 30476/G/II/09.07.2013 întocmit de Inspecţia de Integritate. Primarul comunei, dl. Vraja Gheorghe, a atacat în instanță decizia ANI și a pierdut definitiv și irevocabil toate procesele, finalmente pierzându-și și funcția de Primar al comunei.

În acest moment se pare că Alexandru Oros, candidatul PNL pentru Primăria Sighetului, se află în stare totală de incompatibilitate, deoarece își exercită în continuare funcția de manager de Spital în timp ce este implicat în lupta politică, fiind candidat al PNL Sighet pentru Primărie. Cele două calități, exercitate simultan, nasc o situație de incompatibilitate clară.

Ba, mai mult, domnul Alexandru Oros s-ar putea să se afle și în conflict de interese din această cauză, caz în care urmează să răspundă și penal în fața legii.


Cine este cu adevărat INCOMPATIBIL?


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și