În urma scandalului, cel acuzat a demisionat. E vorba despre Emil Juravle, angajat la spitalul din subordinea lui Gheorghe Flutur, membru al unei familii care are legături extrem de puternice cu puternicul șef al PNL Suceava, scrie Reporter de Iași.

Soția funcționarului acuzat de managerul militar că a vrut să ascundă numărul real al deceselor lucrează la Protecția Copilului, tot în subordinea Consiliului Județean, iat tatăl său, Dragoș Juravle, este un vechi tovarăș al lui Gheorghe Flutur.

Familia Juravle deține firme, încasează dividende de sute de mii de lei anual, dar toți mambrii lucrează tot la stat.

Juravle-tatăl este autorul scrierii cuvântului „Bucovina” din litere cu oi băgate în țarcuri la o vizită a lui Traian Băsescu în județul Suceava în 2009, un eveniment criticat de presa de la acea vreme pentru că semnifica obediența autorităților locale față de președintele de la acel moment. Tot Juravle – senior este cel care a vrut să-i facă statuie de gheață Elenei Udrea, la o altă vizită în Suceava, potrivit Reporter de Iași.

Familia deține o pensiune de sute de mii de euro la Putna pentru care nu există surse financiare ce pot fi justificate. Tatăl, fost șef în Consiliul Județean Suceava, a ajuns între timp director la o agenție din Ministerul Agriculturii.

Pe 1 mai, generalul Ionel Oprea, cel care a preluat pentru un timp conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, a făcut următoarea declarație de presă, citat fiind de Digi 24: „Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

Oprea a explicat și de ce o parte dintre cei decedați au fost înregistrați târziu. O angajată a spitalului i-ar fi spus: „Să nu se interpreteze”.

Citește mai mult pe G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și