Moartea studentei a fost confirmată de ministerul Afacerilor Externe, iar jurnaliştii de la Libertatea au publicat şi o fotografie cu românca decedată.

Tânăra studia Geografia la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și primise o bursă Erasmus pentru a-şi continua studiile la Universitatea din Barcelona.

Duminică dimineaţa, Veronica se afla la bordul unui autocarul, alături de alţi 55 de studenți Erasmus de 19 naționalități diferite. Se întorceau cu toţii spre Barcelona, după ce au participat la un festival organizat la Valencia.

Abia se luminase de ziua, când şoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus, în dreptul orașul-port Tarragona. Se bănuieşte că şoferul ar fi adormit la volan.

13 studenţi au murit în urma accidentului. În autocar se aflau tineri şi din Suedia, Norvegia, Elveţia, Cehia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Italia, Peru, Bulgaria, Polonia, Irlanda, Palestina, Japonia, Ucraina, Ungaria şi Germania.

“Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unei studente de cetăţenie română în accidentul de autocar care a avut loc duminică, 20 martie 2016, în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona din Spania.

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul ‎ acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor.

Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale.

Reprezentanţii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecţiei Civile, primele informaţii oferite de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni români”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet