Conform vasiledale.ro, totul s-a produs astăzi în jurul orei 11.00 când doi ciobani au mers în căutarea unui urs care a ieri noapte a atacat stâna și a luat două oi. Astăzi cei doi ciobani s-au dus să caute oile sau măcar rămășițele acestora.

La un moment dat, în timpul căutarii, au dat nas în nas cu o ursoaică și doi pui. Animalul a sărit imediat să își apere pui și l-a atacat pe unul dintre bărbați. Celălalt a reușit să fugă și a scăpat teafăr.

Autoritățile au fost sesizate iar în zona a fost emis imediat mesaj RO-ALERT. Echipa complexă a Primăriei Sighetu Marmației, Jandarmeriei Maramureș, AJVPS Maramureș, DVSA Maramureș. Jandarmii au scotocit zona însă nu au găsit animalul.

Ce spune Primăria Sighetu Marmației

”Stimați sigheteni vă sfătuim ca în această perioadă să evitați deplasările în zona Cheitar din Șugău!

În cursul acestei dimineți un cetățean, în vârstă de 46 de ani, care desfășura activități în calitate de cioban la o stână din zona Cheitar a fost atacat de o ursoaică cu pui. Cu ajutorul câinilor și a persoanei care-l însoțea a reușit să scape, fiind transportat ulterior la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalul municipal Sighetu Marmației.

Din fericire rănile au fost superficiale, persoana fiind în afara oricărui pericol.

Împreună cu echipa de intervenție ( jandarmi, medic veterinar, paznicul de vânătoare) ne-am deplasat la fața locului, urmând a fi întocmit raportul de eveniment cu luarea măsurilor legale ce se impun.

În aceste zile, până la stabilirea măsurilor legale, vă solicităm să evitați deplasările în zona Cheitar, pentru a nu vă expune unor riscuri majore.

Pericolul a fost semnalat și prin sistemul RO-Alert.

Mulțumim pentru înțelegere!”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și