Manifestațiile, parte dintr-un Marș al milioanelor de măști, au fost organizate în mai multe orașe din lume de către grupul de activiști Anonymous.

Ei au aruncat cu sticle și însemne stradale spre polițiști și au distrus baricade metalice. Unii manifestanți au lansat petarde când s-au trezit în fața polițiștilor aliniați în dispozitiv.

Manifestația a avut loc cu ocazia marcării zilei lui Guy Fawkes, o sărbătoare tradițională în Marea Britanie, în memoria unui rebel catolic care a vrut să dinamiteze parlamentului regelui Iacob I în 1605, în cadrul unei conspirații.

"O soluție, o revoluție", au scandat manifestanții, dintre care majoritatea purtau măști albe cu efigia acestui personaj devenit simbol al grupării Anonymous.

Protestatarii au încercat, de asemenea, să ia cu asalt sediul BBC, dar au fost opriți la intrare de către poliție.

Magazinele și-au tras obloanele, atunci când procesiunea a trecut prin cartierul comercial din centrul Londrei, răsturnând tomberoane și spărgând geamul unei mașini.

Cinci protestatari au fost arestați sub suspiciunea de infracțiuni, inclusiv lansarea de petarde și agresiune împotriva polițiștilor, a indicat poliția din Londra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet