Liderul PSD a venit cu un exemplu personal în contextul în care a avut mai multe rude bolnave de COVID. „Iertați-mă, am cumpărat antivirale de la o doamna care le aducea din Republica Moldova. Este inacceptabil așa ceva! Să cumpereți antivirale de la tarabă”, a povestit președintele social-democrat.

„În ceea ce privește zona sanitară, eu am făcut un apel liderii politici să nu ne mai dăm prea mult cu părerea în această zonă, că nu mai înțeleg românii nimic. Să lăsăm specialiștii să vorbească”, a spus Marcel Ciolacu, marți seara la România TV.

„Vă dau un exemplu – antiviralele. Eu am avut toți nepoții, iubitele nepoților, frate-miu, cumnata au avut toți COVID. Iertați-mă, am cumpărat antivirale de la o doamna care le aducea din Republica Moldova. Este inacceptabil așa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă”, a adăugat acesta.

„Nu știi, pentru că n-ai niciun control să afli dacă ele sunt contrafăcute sau sunt reale. Este vorba de Arbidol. Domne, ai fabrici de medicamente generice, cu capital românesc, lasă-i domne să facă... Nu accepți tratamentul cu astea în spital, cu nu-s eficiente, sunt alte medicamente inovative, care sunt mai scumpe, lasa-le în farmacie să îmi pot cumpăra, nu să-mi caut printr-un văr care știu că i-a adus cineva din Moldova... Mai suntem sănătoși la cap? În ce țară trăim?”, amai spus Ciolacu

În România, medicamentul este folosit neoficial și în mod voluntar
Arbidol nu este un medicament autorizat și este folosit neoficial și în mod voluntar în tratamentul unora dintre pacienții COVID.

În mai 2020, Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru includea medicamentul în protocolul de tratament al pacienților cu COVID, deși Arbidolul nu este autorizat în Uniunea Europeană. Medicamentul era recomandat pentru formele ușoare și medii ale bolii.

Deși neaprobat în UE, medicamentul a fost menținut aproape un an în protocolul de tratament pentru COVID din România și a fost folosit de mai multe spitale din țară.

Medicamentul, care este fabricat în Rusia, a fost în schema de tratament când era ministru Nelu Tătaru, dar a fost scos de ministrul Ioana Mihailă.

În prezent, Arbidolul se cumpără prin diverse metode din Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și