Cunoscut ca un chef care a reinterpretat, de exemplu, clasicul preparat culinar atât de apreciat de români, sarmaua, creând "sarmale întoarse", cu foaia din carne și umplutura din varză, sau și-a folosit imaginația servind un aperitiv în ghiveci de flori, Cosmin Toma a recurs la creativitate și în ceea ce privește rețeta unei ciorbe de burtă și a modului în care se mănâncă aceasta.

Chef Cosmin Toma a dezvăluit pentru AGERPRES modul în care pregătește el ciorba de burtă, care poate arăta nu doar ca o piramidă, ci și în alte forme.

Ingredientele necesare sunt oase de vită, burtă de vită, morcovi, ceapă, țelină, iaurt sau smântână, usturoi, gogoșari în oțet, ouă, oțet sau suc de lămâie, piper boabe, foi de dafin și sare.

"Oasele de vită se pun la fiert împreună cu burta de vită circa șapte ore. Dacă burta a fiert mai repede, se scoate afară. Adăugăm legumele la fiert, împreună cu foile de dafin, piperul boabe, sarea și usturoiul pisat. Burta, după fierbere, se taie bucăți mici. După ce au fiert și legumele, zeama se strecoară. Iaurtul sau smântâna se amestecă cu gălbenușurile de ouă și se toarnă treptat peste zeamă, amestecând continuu. Se potrivește cu oțet sau zeama de lămâie. Gogoșarii murați se taie fâșii mici, adăugăm puțină ciorbă dreasă, „blendărim” și punem puțină gelatină care, în prealabil, este înmuiată în puțină apă. Punem în forme, aici facem vârful piramidei, și se dă la frigider pentru circa o oră. Burta fiartă și tăiată se amestecă cu ciorba dreasă, pe care o dăm apoi prin blender, și adăugăm puțină gelatină. Scoatem formele de la frigider și completăm până obținem forma de piramidă. Ținem la frigider pentru încă trei ore, după care o scoatem din forme. Servim cu ardei iute sau suc de lămâie", a declarat chef Cosmin Toma.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și