În această situație se află circa 35% din totalul școlilor din Maramureș.

“În județul Maramureș, la fel ca în toată țara, continuă până săptămâna viitoare etapa de mobilitate a cadrelor didactice. Avem toate premisele ca toate posturile să fie aproape ocupate cu personal calificat.

În privința înscrierii copilului în clasele de început de ciclu, aceasta continuă până în data de 15 septembrie, deci neavând cifrele finale încă. Deja la clasa pregătitoare avem cu 1000 de copii mai mulți decât am avut anul trecut. Achiziția mobilierului pentru clasele pregătitoare este în grafic, astfel că toți copiii vor avea sala de clasă pregătită. În școli sunt acum lucrări de igienizare și de pregătire a spațiului fizic. Manualele vor veni la timp, rechizitele sunt deja pregătite pentru activitatea copiilor.

Sunt încă școli cu șantier în lucru, cum este Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Baia Mare, unde, împreună cu Primăria Baia Mare, depunem eforturi păentru a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar.

La nivelul județului Maramureș încă 111 clădiri, școli cu personalitate juridică sau școli arondate, nu au autorizație sanitară de funcționare. Este un procent de 35% neautorizat. Sunt cifre perpetuate de ani de zile pentru că autorizația presupune niște lucrări serioase care trebuie făcute și este greu să obținem un sprijin financiar din partea comunităților locale.

Ce pot să vă spun este că așteptăm toți copiii din Maramureș la școală, cu un spațiu cât mai primitor, să ne asigurăm că sunt în siguranță ș.a.m.d. Toate aceste date le-am adus la cunostința ministrului Pricopie”, a declarat Ana Moldovan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și