Având în vedere că,în acest weekend credincioșii catolici și protestanți din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se pot înregistra creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, avertizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră și a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și, în cele mai aglomerate, se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.

ITPF Oradea recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. ITPF Oradea reamintește punctele de frontieră existente la granița româno-ungară. De asemenea, recomandă cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze și autocare, în perioadele în care se prefigurează creșteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicația online destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde se pot face sesizări privind diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet